Glamping Texel

glamping texel, Glamping Texel

Glamping, oftewel luxe kamperen, in de prachtige omgeving van het waddeneiland Texel. Glamping zoals u dat wilt. Verblijf in een luxe, ingerichte jutterstent of geniet van de natuur van Texel vanuit een sfeervolle yurt. Er zijn diverse gezellige campings op de mooiste plekjes van Texel. Op een glamping camping zijn voorzieningen aanwezig. Op deze manier geniet u van de natuur, maar met de luxe van thuis. Voor optimaal comfort! Een glamping accommodatie is daarom een goede basis voor een onvergetelijke vakantie op Texel. Glamping op Texel: een luxe avontuur!

glamping texel, Glamping Texel

Glamping op Texel

Texel is populair. Niet zo gek, want het grootste Waddeneiland biedt veel afwisseling. Zo is Texel onder watersporters erg geliefd. Er zijn namelijk veel mooie gebieden op het water. Maar ook als u het water niet op gaat, is het eiland een schitterende locatie om luxe te gaan kamperen en er heerlijk op uit te gaan. Wat te denken van slapen in een safaritent, yurt of pipowagen? Lekker uitwaaien op het strand of een mooie wandeling door de duinen is hier dagelijkse kost. Op vakantie in eigen land? Op Texel valt er genoeg te beleven!

Dit is Texel

Texel is het grootste waddeneiland van Nederland en is met de boot te bereiken binnen 20 minuten vanaf Den Helder. Het eiland heeft 30 kilometer strand en dus is er altijd wel ergens een plaatsje vrij. Ter hoogte van de badplaats de Koog en Paal 17 zijn de drukkere stranden maar mocht u op zoek zijn naar rust dan zijn de stranden in het zuiden uitermate geschikt. Niets heerlijker dan uitwaaien aan zee.

Populair onder natuurliefhebbers telt Texel maar liefst 40 officiële natuurgebieden. Texel is dan ook een geliefde verblijfplaats van bijzondere vogels. Een paradijs voor vogelliefhebbers dus. Ook plantenliefhebbers kunnen hun hart ophalen op het eiland. Texel heeft namelijk een bijzondere flora waarin nog veel wilde planten aanwezig zijn. Vandaar dat Glamping op Texel zo’n unieke ervaring is. Wist u dat Texel evenveel schapen als mensen telt? U vindt dan ook veel karakteristieke boerderijen waar schapenkaas en andere natuurlijke producten worden aangeboden.

Langs de Waddenzee en in het midden van het eiland bevinden zich veel natuurgebieden. Ook bezit Texel een groot nationaal park, het Nationaal Park Duinen van Texel. Dit park neemt meer dan een kwart van het Waddeneiland in beslag! Texel kent verschillende plaatsen die leuk zijn om te bezoeken, zoals de Koog en de Cocksdorp. Daarnaast zijn er op Texel verschillende activiteiten te zien en beleven:

Voorbeelden van Glamping Texel

glamping texel, Glamping Texel

Camping Anemoonè

Wilt u de ultieme Texel ervaring? Kies dan voor een verblijf in een echte Texelse Jutterstent. Een Jutterstent geeft u het echte eiland gevoel. Tegelijk hoeft u niet aan comfort in te leveren. De solide Jutterstenten zijn namelijk uitgerust met een echte Juthouten keuken, douche en toilet. Ook heeft u een koelkast en waterkoker tot uw beschikking. De bedden zijn aangenaam en uitgerust met een dekbed. Kortom, u hoeft u dagelijkse luxe van thuis niet te missen. De Jutterstenten bevinden zich midden in een wandelgebied en vlakbij het strand. Hier komt u heerlijk tot rust. Wifi en speeltoestellen voor kinderen zijn aanwezig.

 

glamping texel, Glamping Texel

Texel-Yurts

Wilt u even “back-to-basics” en helemaal onthaasten, dan is een verblijf in een Texel-Yurt een geweldige ervaring. Door terug te gaan naar eeuwenoude eenvoud komt u helemaal tot rust. De Texel-Yurts zijn eenvoudig, maar sfeervol ingericht. Door een lichtkoepel heeft u binnen genoeg licht. De ronde ruimte zorgt voor een aangename sfeer. In het midden van de Texel-Yurt bevindt zich het houtfornuis. Deze kunt u zowel als kookgelegenheid of als verwarming gebruiken. Bij aankomst kunt u hout uit het houthok halen. Ook heeft u sanitaire voorzieningen vlakbij op het duinkampeerterrein Loodsmansduin. U kunt hier schoon water halen en uzelf douchen. De Texel-Yurts bevinden zich op een van de meest stilste plekken midden in het Nationaal Park Duinen van Texel. In een paar stappen bent u in de natuur. Voor extra gemak kiest u voor het bezorgen van de boodschappen. Wilt u op pad met een echte Texelse Jutter, dan kunt u een juttocht over de Hors maken.

 

glamping texel, Glamping Texel

Vrije Vogel Texel

De boerderij camping Vrije Vogel heeft een geweldige optie, verblijven in een pipowagen! De pipowagen is knus en gezellig en van alle gemakken voorzien. Zo is er verwarming, douche, toilet en de keuken is goed uitgerust. De bedden zijn aangenaam en sfeervol opgemaakt. De pipowagen staat dichtbij de karakteristieke stolpboerderij die vlakbij het vissersdorp Oudeschild ligt. U kunt het boerderijleven van dichtbij meemaken en u bent welkom om bij het melken aanwezig te zijn. Er is Wifi aanwezig, evenals een recreatieruimte. Uw kinderen hoeven zich dus niet te vervelen. Wilt u zich lekker laten verwennen, maak dan gebruik van de warme-broodjesservice. Bewonder het weidse landschap vanaf de treeplank. Overdag Texel verkennen en ’s avonds slapen in de knusse wagen. Welkom op VrijeVogelTexel!

glamping texel, Glamping TexelDe Glamping Gids

Op GlampingCamping.eu hebben we de leukste glamping campings in Nederland voor u geselecteerd. Bladert u liever door een mooie gids? Bestel dan onze Glamping Gids. Deze kleurrijke gids geeft een duidelijk overzicht van alle door ons geselecteerde glamping campings. Doe wat glamping inspiratie op!
Bestel hier de Glamping Gids

Wilt u verder kijken dan Texel? Glamping kan ook op de overige waddeneilanden. Watersporters kunnen ook hun hart ophalen in Friesland. Of maak eens een stedentrip in Noord Holland.

Bekijk hier al onze Glampingcampings op Texel

 

glamping texel, Glamping Texel
Nieuw
glamping texel, Glamping Texel
Bewaard
glamping texel, Glamping Texel
Guide
glamping texel, Glamping Texel
Menu
Bestel nu de GlampingCamping Gids