Wat is glamping?

Wat is glamping? Glamping is steeds populairder, maar wat betekent het nou precies? Glamping is een manier van vakantie vieren. Het woord ‘glamping’ is een samenstelling van het woord ‘glamour’ en het woord ‘camping’. In het kort kan je het dan ook omschrijven als glamoureus kamperen!

Wat is glamping?

Geniet van de luxe

Glamping is een nieuwe, luxe manier van kamperen. Bij glamping overnacht je in een prachtige glamping accommodatie als een lodge of een tipitent. Er zijn veel verschillende glamping accommodaties, maar één ding hebben ze altijd gemeen: ze bieden meer luxe dan je bij kamperen gewend bent. Wanneer je aankomt op je vakantieadres staat alles al voor je klaar! Hoe fijn is dat? Geen tent die opgezet moet worden, of een luchtbed dat je eerst moet oppompen. Het relaxen kan meteen beginnen!

Veel glamping accommodaties zijn ook voorzien van een eigen keuken, een eigen badkamer en toilet en sommige accommodaties hebben zelfs een jacuzzi! Daarnaast kan je ook gebruik maken van de luxe voorzieningen van de glamping camping, als een zwembad, een spa en diverse sportvelden.

Wat is glamping?, Wat is glamping?

Het avontuur van kamperen

De andere kant van glamping is het avontuur van kamperen. Glamping vindt plaatst op een camping en de glamping campings vind je op onwijs veel prachtige locaties. Van een camping in de bergen van Frankrijk, tot aan campings aan de Spaanse kunst. Veel van de campings liggen midden in de natuur.  Je bent er echt even weg!

Verschillende glamping accommodaties

Er zijn veel verschillende type glamping accommodaties. Dat maakt glamperen zo leuk! Want je kan bijvoorbeeld kinderdromen waarmaken door te slapen in een tipi of in een echte boomhut. Of ervaar eens hoe het is om in een pipowagen of een Mongoolse Yurt te wonen. Maar er is meer, zo zijn er ook prachtige safaritenten, pods en luxe mobilehomes. Welke accommodatie je ook kiest, het belooft een onvergetelijke vakantie te worden.

Wat is glamping?, Wat is glamping?

Voor wie is glamping geschikt?

Glamping is eigenlijk voor iedereen wel geschikt! Omdat het een perfecte combinatie van avontuur en luxe is, is het zowel geschikt voor de avonturiers als de luxepaardjes. Er is ook onwijs veel aanbod, dat je altijd wel kan vinden wat bij jouw smaak past. Glamping is zeker aan te raden voor gezinnen, omdat er op de camping altijd van alles te doen is. Ook als je nog nooit gekampeerd hebt is glamperen een aanrader. Zo kan je toch van luxe genieten terwijl je ook in aanraking komt met de kampeersfeer. Maar er zijn ook eco campings, voor wie ecologisch leeft en naturistencampings voor degene die graag in adamskostuum vakantie viert.

Waarom op glampingvakantie gaan?

Er zijn erg veel redenen om op glampingvakantie te gaan. Het grootste voordeel van glamping is het gemak, maar er zijn nog veel meer redenen om een glamping vakantie te boeken:

  • De gezelligheid van een camping. Op een camping hangt vaak een gezellige ongedwongen sfeer. Je maakt makkelijk een praatje met de buren en kinderen maken binnen de kortste keren vriendjes en vriendinnetjes.
  • Prachtige locaties. Glamping campings liggen op schitterende locaties! Of je nou de rust van de natuur op wilt zoeken, of graag direct aan zee wilt slapen. Je kan echt alle kanten op!
  • Veel voorzieningen. Op de glamping campings zijn veel voorzieningen te vinden. Dit verschilt per camping, maar je kan denken aan een zwembad, speeltuinen, kinderclub, sportvelden, restaurants, een spa, een bakkerij en een animatieteam dat voor een animatieprogramma zorgt.
  • Elke glamping vakantie is uniek. Het leuke aan glamping is dat er erg veel locaties zijn en ook erg veel verschillende glamping accommodaties. Hierdoor is elke glamping vakantie een unieke ervaring.

Wat is glamping?, Wat is glamping?

Boek een glampingvakantie

Je weet nu het antwoord op de vraag: Wat is glamping? Lijkt het je wat om te gaan glamperen? In heel Europe is er een groot aanbod aan glamping campings. Op GlampingCamping.eu bieden we je een duidelijk overzicht aan, zodat je makkelijk jouw ultieme camping en glamping accommodatie kan vinden. Selecteer je favoriete bestemming en kies een accommodatie en je krijgt een overzicht te zien van alle glamping campings.

Bekijk hier het hele aanbod!

new icon
Nieuw
save icon
Bewaard
icon guide
Guide
menu icon
Menu