Glamping Normandië

Glamping, het luxe kamperen, is dé trend op kampeergebied. In Frankrijk zijn er veel prachtige glamping locaties, waaronder Normandië. Glamping in Normandië betekent in luxe en comfort. Overnacht bijvoorbeeld in een luxe stacaravan of in een compleet uitgeruste safaritent. Op de glamping camping bent u omringd door een prachtig landschap. Normandië heeft namelijk mooie natuur en een schitterende ruige kust. Dat maakt Normandië dan ook een van de meest bezochte regio’s in Frankrijk. Glamping Normandië is daarom echt een aanrader voor uw volgende vakantie!

Glamping Normandië, Glamping Normandië


Waarom glamping in Normandië?

 Normandië is een schitterende bestemming met ruige natuur, op slechts enkele uren van Nederland. U kunt er helemaal tot rust komen, omdat er veel ruimte is. Maar er zijn ook gezellige dorpen en sfeervolle badplaatsen. Daarnaast staat Normandië bekend om zijn C’s. De lekkernijen van de streek, cider, camembert en calvados. Maar ook voor liefhebbers van geschiedenis is Normandië een bijzondere bestemming, om de stranden van D-day stranden te bezoeken bijvoorbeeld. Er zijn verschillende glamping opties in Normandië. Zo zijn er stacaravans en safaritenten. Of wat dacht u van een boomhut of een pipowagen? Er is voor iedereen wel een leuke accommodatie te huur. Ook zijn er kleinschalige rustige campings en juist grotere campings met veel voorzieningen. Normandië is een van de populairste regio’s in Frankrijk. Ontdek nu zelf waarom.

Glamping Normandië, Glamping Normandië


Wat te doen in Normandië?

Normandië ligt op een redelijke reisafstand van Nederland. De regio in het noordwesten van Frankrijk is de ideale locatie voor een korte of juiste lange(re) glamping vakantie. Combineer een strandvakantie met culturele uitstapjes en vind de rust in de mooie omgeving.

Glamping Normandië, Glamping Normandië

Mont-Saint-Michel

De Mont-Saint-Michel is een klein dorpje gelegen op een rotsachtig eilandje in de zee. U kunt het eilandje tegenwoordig over een voetgangersbrug bereiken. Het volledige eiland is autovrij.

Bezoek de historische invasiestranden van Normandië

De landing van de geallieerden op 6 juni 1944 kennen we allemaal wel uit de films. Maar u kunt de stranden ook in het echt bekijken! Rondom de stranden zijn tientalen musea waar u meer leert over de invasie en de oorlog. Omaha Beach en Utah Beach trekken jaarlijks zo’n dertig miljoen bezoekers. Er zijn gemarkeerde wandelroutes die u meenemen langs de locaties van het landingsoffensief.

Ontdek Normandië op de fiets

Het is erg leuk om Normandië op de fiets te ontdekken. Het landschap is redelijk vlak en er zijn mooie fietsroutes uitgestippeld. Volg bijvoorbeeld de gastronomische tocht en leer meer over de Normandische gastronomie of volg de Cider-tour!

Glamping Normandië, Glamping Normandië

Rouen

Rouen is de hoofdstad van Normandië. Flaubert werd er geboren, Jeanne d’Arc stierf er op de brandstapel en Monet schilderde er de kathedraal meer dan 30 keer, in steeds ander licht. De stad ligt aan de rivier de Seine en is een grote havenstad. Het oude centrum vormt een duidelijke contrast met de wat ruigere en moderen wijken eromheen. Het is leuk om een tour door de stad te volgen en om er op een terrasje neer te strijken.

Glamping Normandië, Glamping Normandië


Glamping Normandië, Glamping Normandië

De Glamping Gids

Op GlampingCamping.eu hebben we de leukste glamping campings in Europa voor je geselecteerd. Maar blader je liever door een mooie gids? Bestel dan onze Glamping Gids. Deze kleurrijke gids geeft een duidelijk overzicht van alle door ons geselecteerde glamping campings. Doe wat glamping inspiratie op!

Bestel hier de Glamping Gids


Met korting op vakantie naar Normandië

Dezelfde camping, dezelfde sfeer, hetzelfde vakantiegevoel maar dan voor minder geld. Dat klinkt niet ’te mooi om waar te zijn’. Het is mooi en het is waar, met onze kortingskaart. Deze kaart kost je nog geen tientje en daarvoor krijg je een kleurrijke catalogus met alle (familie)campings in heel Europa. De korting is dan ook geldig voor al die vakantieplekken in eigen land en daarbuiten. Kortingen zijn heel het jaar geldig en afhankelijk van uw gekozen camping.

Glamping Normandië, Glamping Normandië

Ja, ik wil korting!

Andere bestemmingen in Frankrijk

Wanneer je eenmaal de glampingkoorts te pakken hebt wil je niet meer anders. Gelukkig zijn er in Europa zijn nog veel andere leuke glamping bestemmingen. Ga bijvoorbeeld op glampingvakantie in het dichtbij zijnde Bretagne, het mooie Dordogne of de schitterende Franse Alpen.

new icon
Nieuw
save icon
Bewaard
icon guide
Guide
menu icon
Menu