Huttopia campings

Ontdek Huttopia: Een nieuwe manier om te kamperen

Even ontsnappen uit het dagelijkse leven of de stress op het werk. Geen drukte maar echt helemaal tot rust komen midden in de natuur. Dat doet u op een van de bestemmingen van de Franse aanbieder voor natuurvakanties Huttopia. De campings liggen stuk voor stuk op prachtige plekken midden in de natuur in Frankrijk, Spanje en Nederland. Overnachten kan in een van de volledig uitgeruste Ready-to-Camp accommodaties. U kunt kiezen onder andere uit de trappeur tenten, chalets, cahuttes en nog veel meer…

Huttopia Frankrijk, Huttopia campings

Huttopia Noirmoutier

Huttopia Frankrijk, Huttopia campings


Duurzaam toerisme met comfort en stijl

Huttopia is een Frans familiebedrijf dat in 1999 is opgericht door de familie Bossanne en is ontstaan uit hun passie voor kamperen. Huttopia staat voor een duurzame lifestyle die de natuur respecteert en wordt gekenmerkt door nieuwsgierigheid naar andere culturen en mensen. Eerste ideeën voor Huttopia ontstonden in Canada, waar de familie enkele jaren woonde en een grote affiniteit ontwikkelde voor de filosofie van het outdoor avontuur. Het centrale idee: leven in harmonie met de natuur en een (her)bezinning op het essentiële. In de loop der tijd ontstond een volledig nieuw kampeerconcept dat comfort, natuur en esthetiek in balans brengt. De visie: bezoekers verwelkomen die contact zoeken met de natuur en de regio op milieuvriendelijke manier willen ontdekken.

Inmiddels zijn er 46 natuurcampings en 6 autovrije dorpen in de mooiste regio’s van Frankrijk en Nederland. In 2023 werd de eerste camping in Spanje (Andalusië) geopend. Alle locaties zijn zorgvuldig geselecteerd en midden in de natuur gelegen, omringd door bossen, bergen of meren.

Huttopia Frankrijk, Huttopia campings

Village Huttopia Forêt des Vosges

Huttopia Frankrijk, Huttopia campings

Village Huttopia Dieulefit

 

Tent, caravan, camper of accommodatie – voor ieder wat wils

De diversiteit van de kampeervakantie is een groot pluspunt van Huttopia. Gasten kunnen met hun eigen tent, busje, camper of caravan komen en een kampeerplaats midden in de natuur boeken. Als alternatief zijn er ook volledig uitgeruste Ready-to-Camp accommodaties beschikbaar, zoals trappeur tenten, chalets of cahuttes. Uitstekende sanitaire voorzieningen, liefdevol ontworpen faciliteiten en adembenemende uitzichten zijn kenmerken van de Huttopia-campings.

Huttopia Frankrijk, Huttopia campings

Village Huttopia Lanmary

Huttopia Frankrijk, Huttopia campings

Camping Huttopia De Meinweg

Geniet van natuur en ruimte

Vakantie vieren bij Huttopia betekent onthaasten van het dagelijks leven. Word in de frisse lucht wakker bij het gezang van de vogels en het geluid van de wind in de bomen. Wie buiten is, kan vrij ademen, rust ervaren, avonturen beleven en op de resetknop van het lichaam drukken. Neem een duik in de verwarmde zwembaden die op sommigen bestemmingen ook overdekt zijn en geniet van de activiteitenprogramma’s voor het hele gezin, gericht op respect voor de natuur, welzijn en gezelligheid. Zo hoort vakantie te voelen!

Huttopia Frankrijk, Huttopia campings

Camping Huttopia Lac de l’Uby

CityKamps: natuur & cultuur dichtbij

Houdt u van de natuur, maar wilt u toch niet afzien van cultuur en bezienswaardigheden tijdens de vakantie? Dan zijn de CityKamps van Huttopia iets voor u: kamperen dicht bij de bruisende stad, maar toch ontspannen in het groen. Ontdek de zes locaties in Frankrijk en Nederland.

Huttopia Frankrijk, Huttopia campings

Camping de Paris (CityKamp)

Huttopia Frankrijk, Huttopia campings
Camping de Paris (CityKamp)


Huttopia Frankrijk, Huttopia campings

Kleurrijke glampinggids met alle campings in Europa

Wilt u thuis rustig eens alle campings in Frankrijk of elders in Europa bekijken? En dan niet op een scherm? We hebben een prachtige levendige gids samengesteld. De Glamping Gids! Hierin vindt u alle glamping campings in Europa. Bestel ‘m hier. U ontvangt er gratis een kortingskaart bij.

new icon
Nieuw
save icon
Bewaard
icon guide
Guide
menu icon
Menu