Glamping Ardennen

Glamping in de Belgische of Luxemburgse Ardennen. Het klinkt erg aantrekkelijk, en dat is het ook! Glamping staat voor glamorous camping. U geniet van alle comfort terwijl u ook het avontuur van kamperen heeft. Glamping de Ardennen is ontspannen in een bosrijke en landelijke omgeving. Maar u kunt in De Ardennen ook een actieve vakantie te beleven. Zo is de Ardennen vanaf november tot maart ook een prachtige plek om het glamping te combineren met wintersport. De bergen zijn dan bedekt met een mooie laag sneeuw. Glamping Ardennen is leuk voor het hele gezin!

Glamping Ardennen, Glamping Ardennen

Glamping Ardennen

Er zijn verschillende glamping accommodaties in de Ardennen. Overnacht bijvoorbeeld in een heuse pipowagen of luxe stacaravan. ’s Avonds zit u gezellig samen bij het kampvuur onder de sterrenhemel.

Bekijk de glampings in de Ardennen

Wat te doen in de Ardennen?

Gaat u op vakantie op een glamping Ardennen? Dan is er genoeg te doen. De Ardennen ligt dicht tegen Luxemburg en ook dicht bij Frankrijk. Dus u kunt zo de auto pakken en even over de grens kijken bij de buurlanden. Verder nog een aantal tips:

Oorlogsmuseum in Bastogne
In de winter van 1944 vonden er in de Ardennen zware gevechten plaats. De Duitsers omsingelden de stad Bastogne en de aanwezige geallieerden. De geallieerde militairen bleven volhouden en wisten te strijd te winnen van de Duitsers. De monumenten en het oorlogsmuseum in Bastogne herinneren aan deze tijd. Het museum geeft zelfs een heel gedetailleerd verslag van de gevechten in de Ardennen. Daarbij zijn er ook memorabele items uit de oorlog te bekijken, als uniformen, geweren en munitie.

Glamping Ardennen, Glamping ArdennenDe watervallen van Coo
Eén bezienswaardigheid wat u zeker moet gaan bezoeken zijn de watervallen van Coo. Met 15 meter de hoogste en bekendste waterval dat België rijk is. De kleine waterval is er al sinds de 15e eeuw! Toegang is in principe gratis. Wel is er aan de voet van de watervallan nog een attractiepark: Plopsa Coo, waar u wel entree betaalt. Maar hoe dan ook is de beleving altijd onbetaalbaar!

Kleinste stadje ter wereld: Durbuy
Glamping Ardennen, Glamping ArdennenKlein maar fijn. Dat geldt absoluut voor Durbuy, het kleinste stadje ter wereld en gelegen aan de rivier de Ourthe in de Ardennen. Durbuy is een sfeervol middeleeuws stadje. De middeleeuwse huizen zijn nog perfect in staat.

En het mag dan klein zijn, er is wel genoeg te beleven. Shoppen in de vele kleine winkeltjes of lekker uit eten in een van de uitstekende restaurants. Er zijn verschillende outdoor activiteiten als klimmen, kajakken, het maken van fiets- en/of wandeltochten. Ook geschikt voor kleine kinderen overigens.

De Glamping Gids

Op GlampingCamping.eu hebben we de leukste glamping campings in Nederland voor u geselecteerd. Bladert u liever door een mooie gids? Bestel dan onze Glamping Gids. Deze kleurrijke gids geeft een duidelijk overzicht van alle door ons geselecteerde glamping campings. Doe wat glamping inspiratie op!
Bestel hier de Glamping Gids

Bekijk campings in de Ardennen
Nieuw
Bericht
Bewaard
Guide
Menu
Bestel nu de GlampingCamping Gids